יצרן הסוללות הגדול בעולם לרכב חשמלי, CATL, מציג מגוון חידושים בתחום הסוללות שעיקרן טעינה אולטרה מהירה המאפשרת ב-5 דקות להוסיף 520 ק"מ לטווח הנסיעה, סוללות המאפשרות טווח נסיעה של מעל ל-1500 ק"מ, דור חדש של סוללות על בסיס נתרן (sodium) ועוד.
החידוש המשמעותי ביותר אלו סוללות Freevoy Dual Power Battery המאפשרות לטענת החברה להשיג טווח נסיעה של מעל ל-1500 ק"מ באמצעות קיבולת סוללה עצומה של 180kWh. כפי שהשם רומז, אלו סוללות המשלבות שתי יחידות אנרגיה נפרדות, המסוגלות לפעול גם במקביל, כאשר החברה מחלקת את היחידות לאחת ראשית ואחת משנית כאשר זו הראשית אמורה לספק את מרבית הטווח וזו המשנית היא סוג של מאריך טווח. הסוללה שבדוגמה משלבת יחידת NMC ויחידת LFP משנית והיא מיועדת עבור רכבים עם בסיס גלגלים של 3.0 מטר לפחות.

העקרון בסוללת Dual Power הוא הוזלת עלויות באמצעות שילוב של כימיה שונה לתאים המרכיבים את הסוללה כך שבהתאם ליישום ניתן יהיה לשלב יחידות Sodium-LFP, LFP-LFP, NCM-LFP או NMC-NMC. לצד זה השימוש בשתי יחידות נפרדות מאפשר לשפר את בטיחות הסוללה במקרי קיצון.
לצד זה CATL הציגה גם את דור סוללות ה- LFP הבא שלה (Shenxing Superfast) שהדגש בו הוא טעינה אולטרה מהירה בהספק של עד 1.3MW כך שבטעינה של 5 דקות ניתן להוסיף 520 ק"מ לטווח הנסיעה עבור סוללה המאפשרת טווח כולל של כ-800 ק"מ. כל זה הוא חלק בלתי נפרד ממלחמת הטעינה המהירה בשוק הסיני בו יצרן אחרי יצרן מציגים טעינה מהירה בהספקים של מעל ל-1000kW. להזכירכם, מרבית הרכבים כיום בשוק הישראלי נטענים בהספקים 100kW עד 250kW. דגש ניתן גם לטעינת הסוללה בטמפרטורות נמוכות ולפי CATL גם בטמפרטורה נמוכה של 10- מעלות טעינה של 10% עד 80% אורכת 15 דקות בלבד.
CATL מדווחת כי היא מוכנה להתחיל בייצור המוני של סוללות נתרן (Sodium) החל מסוף השנה. סוללות נתרן-יון זולות יותר לייצור לעומת סוללות NMC, הן קלות יותר לייצור ולמחזור בשל העדר חומרים רעילים וזו כימיה יציבה יותר כך שהן בטוחות יותר. עם צפיפות אנרגטית של 175kWh לכל ק"ג מדובר בסוללות הדומות יותר לסוללות LFP לעומת NMC להן צפיפות גבוהה יותר לכל ק"ג.
לפי CATL הסוללה הזו מיועדת עבור רכבי פלאג-אין עם טווח חשמלי של כ-200 ק"מ או לרכבים חשמליים עם טווח של כ-500 ק"מ כאשר לסוללה אורך חיים של 10,000 מחזורי טעינה. הייעוד העיקרי של סוללות מסוג זה הן מדינות עם מזג אוויר קר שכן לסוללות נתרן יתרונות משמעותיים במזג אוויר קר, כך לדוגמה גם בטמפרטורה נמוכה של 30- מעלות קיבולת הסוללה השימושית עומדת על 93%, זה מפחית משמעותית את איבוד האנרגיה הנדרש בחימום התאים לעומת סוללות NMC או LFP שבטמפרטורה של 30- מעלות מאבדות כ-50% מהקיבולת השימושית. יתרון נוסף של סוללות הנתרן זו האפשרות לנצל את מלוא קיבולת הסוללה מבלי לפגוע באורך החיים של הסוללה.