לקסוס חושפת בתערוכת שנגחאי את לקסוס ES החדשה, דור שמיני למכונית הסאלון הותיקה של לקסוס שמציג שינוי כיוון מוחלט מכל הדורות הקודמים של הדגם וזה לא רק העיצוב השונה לחלוטין אלא זו המעונית הראשונה של לקסוס שתשווק עם שתי טכנולוגיות הנעה - היברידית או חשמלית מלאה.
לקסוס ES החדש מבוססת על גרסה חדשה של פלטפורמת TNGA GA-K שהותאמה כך שתוכל לשאת ביעילות הנעה היברידית או חשמלית. עם אורך של 5,140 מ"מ, רוחב של 1,920 מ"מ, גובה של 1,560 מ"מ ובסיס גלגלים של 2,950 מ"מ, לקסוס ES החדשה גדולה ומרווחת יותר משמעותית מהדגם היוצא עם תוספת נכבדה של 165 מ"מ לאורך, 55 מ"מ לרוחב, 115 מ"מ לגובה ו-80 מ"מ לבסיס הגלגלים. אם צריך לנחש, הגידול המשמעותי הזה נעשה עבור השוק הסיני בעיקר שם אוהבים רכבי סדאן גדולים.

לקסוס ES החדשה תשווק עם מבחר של שתי יחידות הנעה היברידיות כאשר הלקוחות יוכלו לבחור בין הנעה קדמית או כפולה ושתי יחידות הנעה חשמליות, אחת עם הנעה קדמית והבכירה יותר עם הנעה כפולה. בכל הקשור לגרסאות החשמליות, בשלב זה לקסוס חושפת רק את הנתונים לשוק הסיני שיתכן כי יהיו שונים ממה שמוצג כאן.

לקסוס ES 300h: הגרסה ההיברידית הבסיסית של לקסוס ES החדשה תשווק, בהתאם לשוק היעד, עם שתי יחידות הנעה היברידית, זו הבסיסית מבוססת על מנוע 2.0 ליטר כאשר למערכת הספק משולב של 197 כ"ס, מספיק לנתון 0-100 קמ"ש של 9.4 שניות, וזו הבכירה מבוססת על מנוע 2.5 ליטר עם הספק משולב של 201 כ"ס, מספיק לנתון 0-100 קמ"ש של 8.5 שניות עם הנעה קדמית או 8.3 שניות עם הנעה כפולה.
לקסוס ES350h: הגרסה ההיברידית הבכירה של הדגם מבוססת על מנוע 2.5 ליטר כאשר למערכת הספק משולב של 247 כ"ס, כאן זה מספיק לנתון תאוצה 0-100 קמ"ש של 8.0 שניות בגרסת ההנעה הקדמית או 7.8 שניות בגרסת ההנעה הכפולה המוסיפה עוד מנוע חשמלי מאחור.
לקסוס ES 350e: הגרסה החשמלית הבסיסית של הדגם עם מנוע חשמלי קדמי בהספק של 224 כ"ס, לדגם זה נתון תאוצה 0-100 קמ"ש של 8.9 שניות. לקסוס לא מציינת את קיבולת הסוללה אל היא כן מציינת כי לדגם זה טווח נסיעה של 685 ק"מ - בתקן CLTC הסיני האופטימי - או 483 ק"מ בתקן EPA האמריקאי.
לקסוס ES 500e: הגרסה החשמלית הבכירה של הדגם מצוידת בשני מנועים חשמליים בהספק משולב של 343 כ"ס, זה מספיק לנתון תאוצה 0-100 קמ"ש של 5.9 שניות. לדגם זה טווח נסיעה של 610 ק"מ בתקן CLTC.

אם אהבתם את המראה היוקרתי והאלגנטי של הדגם היוצא אתם בבעיה שכן לקסוס ES החדשה מציגה שינוי כיוון עיצובי מוחלט ואם נודה על האמת, לרגע חשבנו שמדובר בכלל בדגם חדש של טויוטה. לקסוס כבר הכינה אותנו לשינוי הקיצוני הזה עם לקסוס RZ החשמלי ובהמשך עם הקונספט LF-ZC, אך עדיין מדובר במשהו שצריך להתרגל אליו.

גם חלל תא הנוסעים מציג שינוי כיוון מוחלט מהמוכר לנו מהמותג, מינימליסטי מאוד ונטול כפתורים כמעט. בשוק הסיני הדגם ישווק עם צמדי מסכי "14 מרכזיים ומחוץ לשוק הסיני לקסוס מסתפקת במסך אחד. לאורך הדשבורד נמצא פס דקורטיבי המכיל כפתורי מגע לשליטה על זכרונות המושבים ובמרכזו נמצא שליטה על בקרת האקלים ועוד, דם גם נמצא כפתור פיזי אחד לשליטה על עוצמת השמע.
לצד שפע של אבזור נוחות, לקסוס ES החדשה תשווק עם מערכת הבטיחות החדשה של לקסוס, LSS+ 4.0. פרטים על היכולות של המערכת החדשה הזו לקסוס תחשוף רק בהמשך שכן השיווק של לקסוס ES החדשה מחוץ לשוק הסיני יחל רק במהלך שנת 2026.