חברת מאיר, יבואנית דגמי וולוו והונדה בישראל, משיקה את מותג פולסטאר, מותג שהיה בעבר חטיבת הספורט של וולוו ולפני מספר שנים הפך למותג עצמאי לרכבים חשמליים עם דגש על הצד הספורטיבי - להזכירכם, וולוו וגם פולסטאר הם חלק מקבוצת ג'ילי הסינית. הדגם הראשון של המותג, שהוא גם הדגם הראשון המגיע לישראל, הוא פולסטאר 2, רכב הוא מעין שילוב ויזואלי של רכב סדאן/האצ'בק עם קרוסאובר. פולסטאר 2 מצוידת במספר יחידות הנעה חשמליות בהספקים של עד 476 כ"ס ומציע טווח נסיעה של 462 ק"מ עד 540 ק"מ בהתאם לגרסה. מחירי הדגם תחרותיים למדי ועומדים על החל מ-254,900 ₪.
לפני שנצלול לפולסטאר 2 אתם בטח שואלים מה קרה לפולסטאר 1? יש פולסטאר 1 והיא מכונית קופה מרהיבה למראה המצוידת במערכת הנעה היברידית פלאג-אין בהספק כולל של 600 כ"ס. היא הוצגה עוד בשנת 2017 ומאז שנת 2019 היא משווקת במשורה כרכב בייצור מוגבל ובמחיר גבוה של החל מ-$156,500 בשוק האמריקאי. הדגמים הבאים של פולסטאר הם פולסטאר 3, קרוסאובר חשמלי גדול שיהיה מקביל לוולוו XC90, ופולסטאר 5 שהיא מכונית ספורט סדאן שתתחרה מודל דגמים כגון טסלה מודל S, אודי e-tron GT ועוד.
כעת נחזור למציאות עם הפולסטאר 2. הפולסטאר 2 החשמלית הוצגה לראשונה בשנת 2019 וזכתה לעיצוב המשלב מראה של רכב סדאן עם קרוסאובר, למרות שדלת תא המטען היא בתצורת האצ'בק, וכן, אתם צודקים, אם לא הסמל השונה בחזית בקלות היה ניתן לטעות ולחשוב שמדובר פשוט בעוד בדגם של וולוו, לא שזה רחוק מהמציאות שכן הדגם חולק מכלולים רבים עם וולוו XC40 כולל את פלטפורמת CMA. הדגמים העתידיים של פולסטאר, כמו הפולסטאר 3 שיוצג השנה, כבר יישאו שפת עיצוב חדשה ושונה.
פולסטאר 2 היא מכונית משפחתית בגודלה עם אורך של 4.60 מטר, רוחב של 1.86 מטר, גובה של 1.48 מטר ובסיס גלגלים של 2.735 מטר, כך שמדובר ברכב קטן וצפוף יותר מדגמים כגון טסלה מודל 3, איוניק 6 שתשווק כאן בשנה הבאה ועוד. נפח תא המטען בדגם עומד על 405 ליטר ובזכות דלת בסגנון האצ'בק מתקבל תא מטען עם גישה נוחה. לפולסטאר 2 כושר גרירה של 1500 ק"ג לנגרר עם מערכת בלימה עצמית.
פולסטאר 2 תשווק בישראל בארבעה דגמים עם הנעה חשמליות קדמית, כפולה וכפולה ביצועים. לדגם ההנעה הקדמית מנוע חשמלי בהספק של 231 כ"ס ומומנט מרבי של 33.6 קג"מ, זה מספיק לנתון תאוצה 0-100 קמ"ש של 7.4 שניות ולמהירות מרבית של 160 קמ"ש. את דגם ההנעה הקדמית ניתן לקבל בגרסת SR (טווח רגיל) עם סוללה בקיבולת של 69kWh המאפשרת לדגם טווח נסיעה של 471 ק"מ בתקן WLTP או בגרסת LR (טווח ארוך) עם סוללה בקיבולת של 78KWh המאפשרת לדגם טווח נסיעה של 540 ק"מ.
לדגם ההנעה הכפולה (Dual motor) שני מנועים חשמליים בהספק כולל של 408 כ"ס, מומנט מרבי של 67.3 קג"מ וסוללה בקיבולת של 78kWh, זה מספיק בכדי לאפשר לדגם נתון תאוצה 0-100 קמ"ש של 4.7 שניות, מהירות מרבית של 205 קמ"ש וטווח נסיעה חשמלי של 480 ק"מ.
את כל מערכות הנעה אלו אנחנו מכירים כבר מוולוו XC40 Recharge החשמלי, כמותג על הצד הספורטיבי יותר פולסטאר 2 זכתה בנוסף לחבילת ביצועים (Dual motor Performance) עם הנעה כפולה בהספק כולל של 476 כ"ס ומומנט מרבי של 69.3 קג"מ ואותה סוללה של דגם ההנעה הכפולה. עם חבילת הביצועים לדגם נתון תאוצה 0-100 קמ"ש של 4.4 שניות, מהירות מרבית של 220 קמ"ש ולצד זה מקבלים בנוסף חישוקי "20 בעיצוב ייחודי, מערכת בלימה משודרגת של ברמבו בצבע זהב פולסטאר (שנראה צהוב בכלל), חגורות בטיחות בצבע זהב ובולמי DFV המעולים של אהולינס עם קפיצים תואמים עם כיוון קשיחות ידני.
כל הדגמים מצוידים במטען פנימי המאפשר טעינה ביתית AC בהספק של עד 11kW, פולסטאר ממליצה להטעין את הסוללה עד ל90% בכדי לשמור על חיי הסוללה וטעינה מ-10% עד ל-90% אורכת זמן של 7 שעות. טעינה מהירה DC אפשרית בהספק של 130kW בדגם הבסיס עם הסוללה הקטנה ועד 155kW בשאר הדגמים. טעינה של 20% עד 80% אורכת זמן של 32 דקות עם הסוללה הקטנה ו-37 דקות עם הסוללה הגדולה.
עיצוב תא הנוסעים של הפולסטאר 2 מאוד "שוודי" במהות שלו, נעים לעין, עם חומרים טבעיים למראה, מינימליסטי ובהחלט מקום שנעים לשהות בו. הקונסולה הגבוהה בין המושבים יוצר חיבור קרוב יותר לרכב כיאה למותג עם דגש על הצד הספורטיבי. במרכז הדשבורד נמצא מערכת מולטימדיה אנכית עם מסך מגע "11.2 המפועל באמצעות מערכת אנדרואיד אוטומוטיב OS והנתון הזה לבדו כנראה הופך את המערכת הזו לטובה ולנוחה ביותר לשימוש בשוק כיום. זה לא רק הממשק הברור והנקי, זו העבודה שאתם פשוט יכולים להכניס את חשבון ה-Gmail שלכם, כמו בכל מכשיר אנדרואיד, ומיד אתם מקבלים את כל השירותים שאתם רגילים להם, כולל ניווט גוגל או WAZE, חיבור לאפליקציות הזרמת מדיה כמו ספוטיפיי, שימוש בסייען הקולי של גוגל לתפעול המערכת והרכב. כמובן שיש לכם גם גישה לחנות האפליקציות של גוגל, ייעודית למערכת, שם תוכלו להוריד אפליקציות שעברו התאמה והרשאה לשימוש ברכב. ניתן ליצור מספר פרופילים כך שלכל נהג יהיה את האפליקציות שלו עם סידור מסך הבית שלו וחשבון ה-Gmail שלו. דרך אגב, אם אתם משתמשי אייפון, אז תדעו שיש גם ממש קארפליי.
לא רק שמות הגרסאות של הפולסטאר 2 דומים לאלו של טסלה, גם הגישה של המותג בכל הקשור לאבזור מזכירה את הגישה של טסלה וזה אומר שאין ממש רמות גימור אלא דגמים עם מערכת הנעה שונה והאבזור, העשיר, זהה לחלוטין למעט הבדלים מינוריים.
בכל הדגים נמצא לוח מחוונים דיגיטלי מלא "12.3 הכולל גם תצוגת מפות ניווט, משטח טעינה אלחוטי, מערכת שמע Harman Kardon Premium עם 13 רמקולים, לחצן לחצן e-Call, מפתח חכם, בקרת אקלים מפוצלת, מצלמת 360 מעלות, חיישני חנייה היקפיים, בלם יד חשמלי, חיישני תאורה וגשם, תאורת LED מלאה, גג פנורמי, דלת תא מטען חשמלית עם פתיחה ללא מגע, ריפודי בד אותם ניתן לשדרג כאופציה לריפודי עור נאפה ומושבים קדמיים עם אוורור, כיוון חשמלי למושבים הקדמיים, חימום מושבים קדמיים ואחוריים, חישוקי סגסוגת "19, כבל טעינה 6 מטר, ועוד.
בתחום הבטיחות, דגמי פולסטאר 2 מצוידים כסטנדרט בבלימה אוטונומית עם זיהוי הולכי רגל ודו גלגלי ותמיכה בפנייה בצומת, בקרת סטייה מנתיב אקטיבית, בקרת שיוט אדפטיבית עם שמירה על מרכז נתיב הנסיעה, ניטור שטח מת בצידי הרכב ותנועה חוצה מאחור, תאורה ראשית אדפטיבית, בקרת ערנות נהג ועוד. פולסטאר 2 נבחנה במבחני הריסוק והבטיחות של ארגון Euro NCAP בשנת 2021 וזכתה, כצפוי, לציון מרבי של 5 כוכבים תוך שהיא מציגה רמה גבוהה במיוחד של בטיחות הן במבחני הריסוק והן במבחנים שנערכו למערכות הבטיחות המתקדמות במגוון תרחישים שונים. השם אולי פולסטאר אך מסורת הבטיחות היא של וולוו. 2022 פולסטאר 2 - מפרט טכני מלא להורדה.
2022 פולסטאר 2 מחירון:
- פולסטאר 2 דגם SR - מחיר 254,900 ₪
- פולסטאר 2 דגם LR - מחיר 274,900 ₪
- פולסטאר 2 דגם Dual motor AWD - מחיר 294,900 ₪
- פולסטאר 2 דגם Dual motor AWD Performance - מחיר 334,900 ₪