ברכב האישי שלי התקנתי כבר לפני כשלוש שנים רכיב שאפשר לי להוסיף למערכת המקורית קישוריות אנדרואיד אוטו, שלא הייתה, כולל חיבור אלחוטי כך שברגע שנכנסים לרכב המערכת כבר דרוכה ומוכנה בלי שיש צורך לחבר כבל USB למכשיר הסלולרי. מסיבה לא ממש ברורה, גם כיום מרבית יצרני הרכב (למעט יחידים כמו ב.מ.וו) מציעים חיבור אלחוטי רק למכשירי אפל אך לא למכשירי אנדרואיד.
לאחרונה החלו לצוץ מספר מכשירים חדשים המאפשרים לכם להוסיף חיבור אלחוטי לאנדרואיד אוטו, המכשירים היקרים יותר (Ai Box Android) מיועדים למערכת מקורית בה כבר קיים קישור לאנדרואיד אוטו/אפל קארפליי והם מוסיפים ממשק אנדרואיד מלא למערכת (כולל אפליקציות כמו Youtube או Netflix) וחיבור אלחוטי למכשירי אפל ואנדרואיד. אצל דוד עלי תוכלו למצוא מגוון מכשירים כאלו במחירים הנעים בין 600-700 שקל.
למי שמחפש פתרון זול ופשוט יותר שרק מוסיף חיבור אלחוטי לאנדרואיד אוטו, יש כעת פתרון מיצרן מוכר וגדול - Motorola MA1. יש עוד מוצרים כאלו שצצו לאחרונה בשוק, אך המוצר של מוטורולה הוא המוצר היחידי בשוק עם אישור רשמי מגוגל לפתרון הזה, דבר המבטיח פעולה חלקה ומהירה ותמיכה במוצר לאורך זמן. חיבור אלחוטי לאנדרואיד אוטו זמין לכל מכשיר עם אנדרואיד 11 ומעלה, אנדרואיד 10 במכשירי גוגל וסמסונג ואנדרואיד 9 במכשירי גלקסי S8.
החיבור הראשוני למכשיר פשוט מאוד, כל מה שצריך הוא לבצע אקטיבציה ראשונה לאנדרואיד אוטו באמצעות חיבור כבל לטלפון (במידה ואף פעם לא עשיתם את זה), לחבר את המכשיר לכניסת ה- USB, לצמד את המכשיר לחיבור הבלוטוס במכשיר הסלולרי לעקוב אחר ההוראות במסך הטלפון והרכב. זהו, מעתה בכל פעם שתכנסו לרכב ברגע שהמכשיר שלכם יתחבר לבולטוס של המערכת אנדרואיד אוטו אלחוטי יחל לפעול ויהיה זמין לשימוש. החיבור לאנדרואיד אוטו הוא באמצעות Wi-Fi (שיפעל אוטומטית) חיבור הבלוטוס ימשיך לפעול עבור שיחות טלפון דרך הדיבורית של הרכב. המכשיר תומך בחיבור של מספר מכשירים (לא במקביל) כך שכל נהג אחר ברכב יוכל ליהנות מאנדרואיד אוטו אלחוטי.
מה החסרונות בחיבור אלחוטי לאנדרואיד אוטו? חיי סוללה כמובן, כך שאם יש לכם משטח טעינה אלחוטי ברכב רצוי להשתמש בו, לא בטוח שזה יספק גם להטעין את המכשיר אבל זה לפחות ישמור על רמת הטעינה.
המחיר של מוטורולה MA1 עומד על $89 והחל מהיום (28.01) הוא זמין לרכישה גם באמזון.